Werkwijze Vrijbeheer

 Gratis inschrijven voor het verhuren van uw woning.

Heeft u tijdelijk of permanent woonruimte beschikbaar en bent u op zoek naar een geschikte huurder?

Ervaring leert dat maatwerk hierbij van onschatbare waarde is. Vrijbeheer heeft ruime ervaring en spant zich in, door adequaat handelen, kosten zo laag mogelijk te houden.

Uw rendement wordt tevens vergroot door leegstand te minimaliseren. Vrijbeheer weet door haar efficiënte aanpak als geen ander snel een passende huurder te vinden, waarbij huurgegadigden grondig worden gescreend.

 

Wij helpen u graag met het verhuren van uw te koop staande woning.

Uw woning in de verkoop en toch verhuren? Ook als uw woning ter verkoop aangeboden staat, kunnen wij u goed van dienst zijn voor de periode dat het huis nog niet is verkocht. Wij kunnen uw woning tijdelijk verhuren met een passende clausule voor ontbinding in het geval de woning tussentijds verkocht wordt. Dan spreekt men van verhuren op grond van de Leegstandswet. Voorafgaand aan het tekenen van de huurovereenkomst vraagt Vrijbeheer de verhuurder een kopie paspoort of eigendomspapieren te overhandigen. Deze maatregelen neemt Vrijbeheer zodat u als eigenaar niet door derden gedupeerd kunt worden.

Wij bemiddelen in zowel zelfstandige als onzelfstandige woonruimte variërend in iedere prijsklasse.

Wanneer u overweegt uw woning te verhuren kunt u contact met ons opnemen om vrijblijvend een afspraak te maken.

Naast particuliere woningzoekenden zijn ook expats en bedrijfsprofessionals een belangrijke groep huurders. Wij werken samen met talrijke multinationals, bedrijven en ziekenhuizen om hun professionals een passende woning, gemeubileerd of gestoffeerd, te kunnen aanbieden.

Is inschrijven verplicht?
Inschrijven is niet verplicht. Een woningeigenaar verwacht  echter wel informatie over de persoon die komt bezichtigen. Mocht u daarom niet in staat zijn bepaalde informatie aan te leveren, neem dan telefonisch contact op met Vrijbeheer voor een passende oplossing. 

Welke totale kosten kan ik verwachten als ik via Vrijbeheer een woning verhuur?
Vrijbeheer berekent maandelijks 5% van de totale huursom excl. 21% btw . De door Vrijbeheer te berekenen kosten voor onze dienstverlening omvat vergoeding van de door Vrijbeheer gemaakte en te maken onkosten verband houdend met de opdracht, tenzij in de opdrachtbevestiging anders is bepaald. De maandelijkse vergoeding is 5% excl. 21% btw van de maandelijkse Netto huurprijs (inclusief voorschot bijkomende leveringen en diensten en gas, water, elektra)

Wordt er individueel bezichtigd?
In principe wordt er individueel bezichtigd met een verhuurmakelaar van Vrijbeheer.

Wat gebeurt er als meerdere mensen dezelfde woning willen huren?
Mocht uw willen huren en er zijn meerdere gegadigden, dan is de keuze aan de verhuurder.

Is een voor- en eindinspectie verplicht?
Vrij beheer hanteert een gedocumenteerde voor- en eindinspectie. Om onenigheid te voorkomen adviseren wij altijd om een voor- en eindinspectie van de woonruimte te (laten) verrichten. Wanneer Vrijbeheer deze inspectie verricht betekent dit het nemen van een groot aantal foto’s, beschrijven inboedel, opname meterstanden, etc.

Ik heb een eigen bedrijf. Welke informatie wordt dan van mij verwacht?
In principe verandert er niets. Uiteraard verlangt een eigenaar nog steeds een mate van zekerheid voordat deze akkoord gaat met het verhuren. Het inzichtelijk maken van een winst- en verliesrekening kan daarvoor voldoende zijn.